تالار گفتگوی مشاغل برتر
خوش آمدید! برای فعال سازی امکانات لطفا ورود یا ثبت نام.

توجه

Icon
Error

asdf Offline
#1 ارسال شده : 1399/09/26 02:20:43 ق.ظ
asdf

رتبه: Advanced Member

گروه ها: Registered
ارسالها: 45

تشکرها: 11 بار
2 تشکر دریافتی در 2 ارسال

خوب نجویدن غذا موجب ایجاد اختلال در اولین مرحله از فرآیند گوارش ( تجزیه مکانیکی و شیمیایی ) می شود. در نتیجه مشکلات بسیاری برای سایر اندام های گوارشی رخ می دهد. عوارض خوب نجویدن غذا عبارتند از:

هضم نامناسب غذا
نخستین دلیل مشکلات معده ، خوب نجویدن غذا است. مواد غذایی در حین جویده شدن به ملکول های ساده تر تجزیه شده و هضم آنها در معده آسان تر می شود. بزاق مقدار قابل توجهی آنزیم لیپاز و آمیلاز را در خود جای داده است. وجود این ترکیبات در بزاق به تجزیه چربی و نشاسته مواد غذایی موجود در دهان کمک فراوانی می کند. هضم نامناسب غذا با علائم مختلفی از قبیل ریفلاکس اسید معده ، یبوست ، سوزش معده ، مشکل در بلع ، درد شکم ، تهوع و استفراغ و … بروز پیدا می کند. همچنین معده در صورت نجویدن غذا به میزان کافی ، به اسید بیشتری برای هضم نیاز دارد. تحریک معده برای تولید اسید بیشتر، آسیب به مخاط داخلی معده افزایش می دهد.



افزایش وزن
تند غذا خوردن و عدم اختصاص وقت کافی برای جویدن اجازه ارسال سیگنال سیری به مغز را نمی دهد. همین موضوع موجب غذا خوردن بیشتر و افزایش ابتلا به چاقی می شود. در مقابل آهسته غذا خوردن و جویدن کامل کاهش کالری مصرفی و احساس سیری به موقع فرد را به دنبال دارد.



افزایش خطر ابتلا به دیابت
تاکنون مطالعات مختلفی در رابطه با عوامل موثر بر افزایش خطر ابتلا به دیابت انجام شده است. در یکی از این مطالعات از دیابت به عنوان یکی از عوارض خوب نجویدن غذا معرفی شده است. دیابت نوع دو در شرایطی رخ می دهد که سلول های بدن توانایی واکنش صحیح به هورمون انسولین را از دست می دهند. خوب نجویدن غذا موجب تشدید این وضعیت می شود.



کبد چرب
مواد غذایی بعد از هضم و به منظور تبدیل به مواد اولیه مورد نیاز سلول ها ، عضلات و استخوان ، وارد کبد می شود. یکی از عوارض خوب نجویدن غذا اختلال در هضم مواد غذایی و اختلال در عملکرد کبد و مجاری صفراوی است. این اختلال در ابتدا به صورت بی حالی یا ایجاد حرارت در بالای شکم نمایان می شود. اما در درازمدت بیماری کبد چرب را به دنبال داد.



احساس خستگی
یکی از عوارض دیگر خوب نجویدن غذا کاهش جذب مواد مغذی است. به همین دلیل بخش زیادی از انرژی مورد نیاز سلول ها کاهش می یابد. دلیل خستگی ، کسالت و احساس ناراحتی این افراد نیز به همین موضوع بازمی گردد.



نفخ معده
یکی از راه های موثر برای کاهش نفخ معده خوب جویدن غذا است. خون نجویدن غذا موجب اختلال در فرآیند هضم و تخمیر غذا در دستگاه گوارش می شود. نتیجه این فرآیند تولید گازهای نامطبوع و بروز نفخ است. این مشکل بیشتر مختص افرادی است که معده ضعیف یا روده نازک دارند. همچنین سریع غذا خوردن موجب بلع هوا ( Aerophagia ) می شود. این موضوع تولید گاز در معده را تشدید می کند.



افزایش خطر خفگی

یکی از عوارض خوب نجویدن غذا اختلال در بلع و احساس خفگی در زمان خوردن و آشامیدن است که به آن دیسفاژنی ( Dysphagia ) می گویند.



مسمومیت غذایی
یکی از عوارض های نجویدن غذا مسمومیت است. عامل مسمومیت میکروب ها یا عوامل بیماری زای موجود در مواد غذایی ( پاتوژن ها ) هستند. البته جویدن کافی غذا موجب از بین رفتن این عوامل و عدم راهیابی به سایر بخش های مجرای گوارشی می شود. این کار بر عهده آنزیم لیزوزیم موجود در بزاق قرار دارد. سولفور دوپتاسیم موجود در بزاق نیز ضدعفونی کردن میوه و سبزیجات موجود در دهان را انجام می­دهد.



شیوه صحیح جویدن غذا
به طور کل تعداد دفعات جویدن همواره ثابت نیست و به نوع و حجم مواد غذایی بستگی دارد. به گفته کارشناسان حداقل جویدن غذا 20 مرتبه برای هر لقمه است. اما برای در امان بودن از عوارض نجویدن غذا ، بهتر است این کار 40 مرتبه تکرار شود. شیوه صحیح جویدن غذا موارد زیر را در برمی گیرد:

استفاده از همه دندان ها ( دندان های قدامی یا خرد کننده و دندان های خلفی یا آسیاب کننده ) برای جویدن
اختصاص زمان کافی برای صرف غذا ( کمتر از 20 دقیقه نباشد )
چرخاندن لقمه در دهان برای تعدیل دمایی لقمه
قرار دادن حجم کمی غذا در دهان
آرام قورت دادن غذا
آهسته جویدن


ارتباط سلامت دهان و دندان و خوب جویدن غذا
عوامل متعددی در خوب نجویدن غذا نقش دارند. از جمله این موارد می توان به خرابی دندان ها ، مشکلات دهانی و عدم اختصاص زمان کافی برای صرف غذا اشاره کرد. دهان و دندان نقش مهمی در غذا خودن ، جویدن و هضم دارند. به همین دلیل سلامت آنها از اهمیت بسیاری برخوردار است. دندان ها به دلیل خوب جویدن محکم و در برابر نفوذ میکروب ها مقاوم تر می شوند. همچنین مشکلاتی از قبیل لق شدن دندان یا پوسیدگی نیز کاهش می یابد.

پوسیدگی یا پلاک دندان ، محل مناسبی برای چسبیدن مواد غذایی فراهم می کند. مواد باقیمانده توسط باکتری ها تجزیه می شوند. نتیجه متابولسم باکتری ها تولید اسیدی است که به تخریب مینای دندان را به دنبال دارد. در ادامه مشکلاتی از قبیل عفونت ، جرم و از دست رفتن مینای دندان رخ می دهد.
تبلیغات
صفحات اختصاصي مرتبط با اين پست
کاربرانی که در حال مشاهده تالار هستند
Guest
جهش به تالار  
شما مجاز به ارسال مطلب در این تالار نمی باشید.
شما مجاز به ارسال پاسخ در این تالار نمی باشید.
شما مجاز به حذف مطلب ارسالی خود در این تالار نمی باشید.
شما مجاز به ویرایش مطلب ارسالی خود در این تالار نمی باشید.
شما مجاز به ایجاد نظر سنجی در این تالار نمی باشید.
شما مجاز به رای دادن در این تالار نمی باشید.


این صفحه در مدت زمان 0.109 ثانیه ایجاد شد.
بک لینک: کراتین مو در کرج , مرکز تخصصی کراتین مو در کرج , احیا و صافی مو در کرج , بوتاکس مو در کرج , پروتئین مو در کرج , خدمات آرایش دائم در کرج , وکس صورت و ابرو در کرج , کاشت ناخن در کرج , طراحی حرفه ای مانیکور و پدیکور در کرج , اتاق تمیز , کلین روم , تبلیغات رایگان , پمپ وکیوم , خرید پمپ وکیوم , فروش پمپ وکیوم , طراحی وب سایت , سئوی وب سایت